Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?


Merhaba Arkadaşlar ;

Yasaklı Sitelere Nasıl Girilir?

Erişimi engellemesiyle birlikte kullanıcılar engelli sitelere, yasak sitelere ulaşabilmek için alternatif erişim yöntemleri arıyorlar. Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusu ise herkesin merak ettiği bir şey. Bende kullanıcılarının mağduriyetlerini gidermek ve internette özgürce gezinti yapabilmeleri için kullanabilecekleri yöntem ve araçları bir araya getirmeye çalıştım.

DNS Değiştirme Yöntemi 

Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusuna karşılık internet kullanıcılarının bu tür durumlarda ilk başvurdukları yöntem DNS Değiştirme yöntemidir. Bu yöntemde servis sağlayıcımızın bize sunduğu IP yerine farklı bir DNS üzerinden bağlantı sağlanır. DNS bir köprü vazifesi görür ve size sadece erişim imkanı sunar. Devlet sizin kim olduğunuzu ve hangi siteye girdiğinizi rahatlıkla bulabilir.

DNS sunucularını internette ziyaret etmek istediğimiz web sitelerinin adres defteri olarak tanımlayabiliriz. Nasıl ki hepimizin bir ev adresi var, web sitelerinin de birer internet adresi vardır (IP adresi). Bir siteyi ziyaret etmek istediğimiz zaman öncelikle DNS sunucusuna bağlanırız, oradan sitenin IP adresini alıp siteyi açarız.

İnternet hizmeti aldığımız cep telefonu operatörleri ve evimize fiber ya da ADSL getiren internet servis sağlayıcıları, kendi DNS sunucularında yönlendirme yaparlar. Bu sunucularda bazı web sitelerinin IP adresleri yasaklı olur ve bu siteleri açmaya kalktığımızda karşımıza “Bu site engellenmiştir” yazısı çıkar. Bu şekilde bizi istediğimiz web sitesi yerine, site engellendi sayfasına yönlendirirler.

Ancak, DNS sunucumuzu değiştirip, bu sitelerin IP adreslerini yönledirme yapmadan doğrudan başka bir sunucuya bağlanarak istediğimiz siteye girebiliriz.

DNS Ayarları Nasıl Yapılır ?

Başlat Menüsünden Denetim Masası klasörüne girip, buradan “Ağ ve Paylaşım Merkezi” ya da “Ağ durumunu ve görevlerini görüntüle” ayarlarına tıklıyoruz.

Karşımıza çıkan ekranda o an ki ağ durumumuzu görebiliyoruz. Biz aktif olan internet bağlantımıza tıklıyoruz.

Açılan ekranda o an kullandığınız internet bağlantımızın durumunu görebiliyoruz. DNS ayarlarınızı değiştirmek için bu bağlantının özelliklerine tıklıyoruz.

Karşımıza gelen ekranda internet bağlantınızın öğelerini göreceksiniz. DNS ayarlarını değiştirmek için İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) öğesine tıklıyoruz.

‘Aşağıdaki DNS Sunucularını kullan‘ seçeneğini seçerek aşağıda ki DNS sunucularından uygun gördüğümüzü yazıyoruz.

Ardından Çıkarken ayarları doğrula seçeneğine tıklayıp tamam diyoruz. Tüm bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra modemimizi kapatıp açıyoruz. Bu şekilde bilgisayarınız artık yeni ve hızlı DNS adreslerine geçmiş olacak ve bizde yasak sitelere kısıtlama olmadan erişim sağlayabileceğiz.

Bazı güncel DNS adresleri şu şekildedir;

Google – DNS Ayarları:

8.8.8.8
8.8.4.4

Open DNS Ayarları:
208.67.222.222
208.67.220.220

Norton – DNS Ayarları:
198.153.192.1
198.153.194.1

Uydunet – DNS Ayarları:
62.248.80.161
62.248.80.162

Dnsadvantage – DNS Ayarları:
156.154.70.1
156.154.71.1

ScrubIt – DNS Ayarları:
67.138.54.100
207.225.209.66

VPN Nedir? VPN Nasıl Kullanılır?

VPN (Virtual Private Network) basit anlamıyla internete bir başka bilgisayar üzerinden girme işlemidir. Bu yöntemde bilgisayarınız bağlanmak istediğiniz sitelere doğrudan değil, tanımladığınız VPN sunucusu üstünden erişirsiniz. Böylece dışarıdan teknik takip yapılamadan hem bütün veri akışınız şifrelenir hem de internet ile aranızda bir perde, koruma kalkanı yer almış olur. Esas kullanım amacı kurumsal güvenlik olsa da VPN bugün sansür, erişim engelleme ve takipten kurtulmak isteyen Yasak Sitelere Nasıl Girilir sorusuna cevap arayan kullanıcıların kurtarıcısı haline gelmiştir.

Tarayıcı Tabanlı VPN Çözümleri

VPN kullanmak için çok çeşitli yöntemler bulunuyor. Kullanıcılar kolaylık açısından genellikle tarayıcı tabanlı VPN seçeneklerine yöneliyorlar. Tarayıcınıza yükleyeceğiniz ufak eklentiler ile VPN yardımıyla yasak sitelere girebiliyorsunuz. Eklentiyi çalıştırdığınız zaman size hangi ülke üzerinden bağlanmak istediğinizi soruyor ve cevabınıza göre internet bağlantınızı o ülkede bulunan sunuculara yönlendiriyor. Bu şekilde engellemelere maruz kalmadan internette dolaşabiliyorsunuz.


Google Chrome tarayıcısı kullanıyorsanız eğer ZenMate eklentisi size bu konuda iyi bir çözüm sunacaktır. Sadece birkaç adımda kolayca kurabileceğiniz ZenMate eklentisini tarayıcınıza ekleyerek engelli sitelere, yasak sitelere erişim sağlayabilirsiniz. Ülke değiştirme özelliğine sahip eklenti ile proxy’sini kullandığınız ülkeleri hızlı bir şekilde değiştirebildiğiniz gibi ülke kısıtlaması olan web sitelerine kolay bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Bunun için tek yapmanız gereken şey Google Chrome Web Mağazasına girip eklentiyi tarayıcınıza yüklemek. Sonrasında ise tarayıcınızın adres satırının sağ tarafında kalkan şeklinde bir simge belirecek. Bu simge sayesinde eklentiyi aktifleştirebilirsiniz. Yine bu simge sayesinde farklı VPN’lerde geçiş yapabilir internette iz bırakmadan gezinebilirsiniz.


Bir diğer tarayıcı bazlı çözüm ise TOR Browser‘dır. Windows işletim sistemine sahip kullanıcılar için tasarlanmış olan Tor Browser, internet gezintiniz sırasında kişisel bilgilerinizin başkaları tarafından görülmesini engelleyen bir güvenlik aracıdır. Program birbirine bağlı birden çok perde sunucusundan oluşur. TOR tarayıcısını kullandığınız takdirde TOR ağına dahil olursunuz ve internete gönderdiğiniz ya da oradan çağırdığınız veriler parçalar halinde şifrelenerek diğer TOR kullanıcılarının bağlantılarının üzerinden gönderilir. Bu şekilde yaptığınız işlemler sırasında IP adresinizi başkaları göremez ve erişimi engellenmiş sitelere rahatlıkla girebilirsiniz. TOR Browser internette ki en güvenilir yöntemlerden biri olmakla birlikte tek handikapı bağlantı hızınızı epey düşürmektedir.


Opera tarayıcısı da yasak sitelere girme konusunda kullanıcılarına alternatif çözümler sunuyor. Son zamanlarda sağladığı farklı özelliklerle kullanıcıların ilgisi çekmeye başlayan Opera, kendinden VPN servisiyle Türk kullanıcıların fazlasıyla rağbet ettiği bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca VPN Hizmeti içinde her hangi bir ücret talep etmiyor. Bununla birlikte Opera’nın mobil sürümünü telefonunuza yükleyerekte Opera’nın VPN hizmetinden yararlanabilirsiniz.


HotSpot Shield ülkemizde sıklıkla kullanılan bir VPN servisidir. Gerek kolay kurulumu, gerekse ücretsiz olması onu diğerlerinden bir adım öne çıkartıyor. Uygulamayı hem bilgisayarınızda hemde akıllı telefonunuzda kullanabilirsiniz. HotSpot Shield sayesinde Amerika’da yer alan sunucular üzerinden bağlantı alarak engelli sitelere kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Tabii uygulamanın ücretsiz versiyonunda bağlantı hızınız yavaşlık söz konusu oluyor. Uygulamanın hız sınırına takılmadan bütün özelliklerini kullanmak istiyorsanız aylık yada yıllık yapacağınız ödemelerle kullanabilirsiniz.

VPS Nedir? VPS Nasıl Kurulur?

Buraya kadar anlattıklarım genel kullanıma açık olan VPN Hizmetleriydi. Yani sizinle birlikte binlerce insan aynı sunucu üzerinden hizmet almaktadır. VPN’e bağlandığınızda, aynı IP adresini o hizmete bağlı bütün kullanıcılarla paylaşırsınız. Sunucunun yoğunluğu arttıkça devletlerin dikkatini çeker ve IP adresleri bloke edilir. Hizmet aldığınız VPN yeni bir IP tanımlayabilir ve bu şekilde erişime devam edebilirsiniz. Fakat bir süre sonra o IP’nin de bloke edilmesi muhtemeldir.

Burada çözüm olarak karşımıza VPS (Virtual Private Server) çıkmaktadır. VPS’i ise kendi özel VPN hizmetiniz olarak düşünebilirsiniz. VPS sadece sizin kullanabildiğiniz size özel kişisel VPN’dir. Yurt dışından bu tür sanal sunucuları ayda 15-20 TL’ye kiralayarak engellenmiş sitelere girebilirsiniz.

Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...