Google Chrome Komutları Nasıl Kullanılır?

Google Chrome Komutları Nasıl Kullanılır?


Merhaba Arkadaşlar ;

Chrome Chrome komutları sadece Chrome OS, Linux, Mac OS X ve Windows işletim sistemlerinde Google Chrome tarayıcısı çalıştıran kullanıcılar içindir. Tarayıcı görünümünden , güvenlik ayarlarına kadar tarayıcınıza birçok ince ayar yapmanızı sağlayan bu komutları dikkatli kullanmanızı öneririz. Tek yapmanız gereken, aşağıda verilen komutu adres çubuğunuza kopyalamaktır.

Aşağıda Google Chrome Komutları, kısa açıklamalarıyla birlikte verilmiştir. Tam olarak ne işe yaradığını anlamadığınız bir bileşenin ayarlarını değiştirmemenizi öneririz. Komutlar hakkında sorularınızı yorum ile bizlere iletebilirsiniz.

chrome://settings/searchEngines: Tarayıcınızın varsayılan arama motorlarını görebilir ve varsayılan arama motorlarınızı düzenleyebilirsiniz.

chrome://settings/clearBrowserData: Tarama verilerini ve geçmişinizi düzenleyebileceğiniz seçenekleri görebilirsiniz. Ekranı Ctrl + Shift + Delete kısayol tuşları ile de açabilirsiniz.

chrome://settings/autofill: Otomatik doldurma ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz.

chrome://downloads: İndirilenler seçeneğini açarak dosya indirme geçmişinizi görebilir veya mevcut indirilen dosyalarınızı takip edebilirsiniz.

Google Chrome Komutları Nasıl Kullanılır?


chrome://extensions: Chrome uzantılar ayarlarını açarak, tüm uzantıları listeleyerek gerekli ayarları yapabileceğiniz sayfaya giriş yapabilirsiniz.

chrome://bookmarks: Yer işareti yöneticisi ile yer işaretlerinizi görerek düzenleyebilirsiniz.

chrome://history: Chrome geçmişinizi görebileceğiniz kısayol ekranıdır.

chrome://memory: Chrome için, uzantılar, sekmeler, eklentiler ve diğer ilgili işlemlerle ayrılmış özel ve orantılı bellek ölçütlerini görmenizi sağlar.

chrome://dns: Bir bağlantıya tıkladığınızda DNS çözünürlüğü gerçekleşir ve bu da sayfa yükleme işlemini yavaşlatabilir. DNS önizleme, gömülü bağlantıları önceden düzeltir, böylece sonunda birisini tıklarsanız daha hızlı hareket eder. Bu Chrome komutu, ana makine adı, sayfa yükleme sayısı ve son çözünme süresi gibi bilgileri görüntüler.

chrome://cache: Tarayıcınızın önbelleğinde bulunan tüm dosya ve bağlantıları görüntüler. Herhangi bir bağlantıya tıklayarak bu bağlantının depolandığı tarih ve güncelleme zamanını ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

chrome://chrome: Chrome tarayıcınızın versiyon bilgilerini görebileceğiniz ve tarayıcı güncelleyebileceğiniz alana giriş yapabilirsiniz.

chrome://crashes: Tarayıcının son çökmeleriyle ilgili ayrıntılı bilgileri görüntüler. Bu komut, Chrome’da kilitlenme raporlaması etkinleştirildiğinde, yalnızca Gizlilik ayarlarıyla yapılabileceği şekilde beklenen şekilde çalışır.

chrome://flash: Adobe flash player versiyonunuzu ve ve hata raporlarını görüntüleyebileceğiniz ayrıntılı bir ekrana giriş yapabilirsiniz.

chrome://gpu: Chrome tarafından algılanan çakışmalar ve diğer ilgili sorunlar için sürücü spesifikasyonları, donanım ivmesi verileri ve geçici çözümler de dahil olmak üzere sisteminizin ekran kartı ve ayarları hakkında detaylı bilgiler sağlar.

chrome://histograms: Chrome’u başlattığınız andan en son sayfa yüklemesine kadar biriken tarayıcı istatistiklerini görsel olarak görüntüler.

chrome://keyboardoverlay: Alt, Ctrl ve Shift tuşlarına basarak çeşitli klavye kısayollarına hangi tuşların eşlendiğini gösteren bir klavyenin grafik sunumunu görüntüler.

chrome://network: (Chrome OS için) Bağlı olduğunuz geçerli ağ ve aralıkta olan ve diğer oturumlar hakkında ayrıntılı bilgi görüntüler.

chrome://system: İşletim sistemi, BIOS ve çeşitli donanım bileşenleriyle ilgili ayrıntılar da dahil olmak üzere kapsamlı sistem tanılama verilerini görüntüler. Sistem hakkında detaylı bir bilgi sunar.

chrome://thumbnails: Mevcut giriş yaptığınız siteler veya en çok ziyaret ettiğiniz siteler için küçük resim önizlemeleri sunar.

chrome://flags: Chrome tarafından sunulan her özelliği açıp kapatmanızı sağlayan deneysel bir ortam sunar. Buradaki anahtar kelime deneysel ve yalnızca gelişmiş kullanıcıların bu ayarları değiştirmeleri önerilir.

chrome://net-internals: Chrome tarafından yakalanan tüm ağ etkinliklerini gerçek zamanlı olarak görüntülemenize ve ilgili tüm verileri bir dosyaya aktarabileceğiniz gelişmiş bir arayüze giriş yapabilirsiniz.

chrome://quota-internals: Giriş yaptığınız sitelerin önbelleğinde ne kadar yer kapladığı da dahil olmak üzere Chrome tarafından ayrılmış ve aktif kullanılan disk alanı hakkında detaylı bilgi sunar.

chrome://voicesearch: Dil ayarları, mikrofon durumu ve daha fazlası olmak üzere Chrome’un Sesli Arama özelliği hakkındaki güncel ayarlar ve ayrıntıları görüntüler.

Bütün işlemler bu kadar herkese kolay gelsin.

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...