Windows CMOS Denetim Hatası Sorunu ve Çözümü

Windows CMOS Denetim Hatası Sorunu ve Çözümü Hakkında

Merhaba Arkadaşlar ;


Bilgisayarınız önyükleme yapmayı reddederse ve bir CMOS Denetim Hatası görüntülerseniz , sorunun BIOS (Temel Giriş / Çıkış Sistemi) ile bağlantılı olması ihtimali yüksektir . Bu mesajla birlikte size iki seçenek sunuluyor:

Devam etmek için F1 tuşuna basın
Varsayılan değerleri yüklemek ve devam etmek için F2'ye basın.

Sisteminizi yeniden başlatmaya çalıştığınız her girişim başarısız oluyor. F1 tuşuna basmak da sorunu çözmez ve yeniden başlatma hatası yeniden görüntülenir. Bu sorun sizi rahatsız ediyorsa, bir düzeltme bulmak için bu makaleyi okuyun.

CMOS kontrol hatası varsayılan ayarlar yüklendi

Tamamlayıcı Metal-oksit Semiconductor veya CMOS anakart üzerinde, BIOS ile ilgili tüm bilgileri depolayan, pille çalışan yarı iletken bir yongadır. Kullanıcı bilgisayarı güçlendirdiğin de çalıştırılan ilk programdır. Bu da CPU, bellek, klavye, fare gibi donanımın başlatılması ve test edilmesinden sorumludur.

Sağlama toplamı hatası, genellikle CMOS içeriği Kontrol karması denetiminde başarısız olduğunda görüntülenir. CMOS, bir arıza nedeniyle veri tutamıyorsa bu olabilir. Başka sebepler de olabilir. Örneğin, ölü bir CMOS bataryasından kaynaklanıyor olabilir.

CMOS Pilini kontrol edin veya değiştirin

Bu sorunu çözmek için takip edilmesi gereken ilk adım, kontrol etmek ve tarih ve saatin doğru ayarlandığından emin olmak için BIOS ayarına girmek için Del düğmesine basmaktır. Değiştirilen veya değiştirilmiş görünüyorsa, pilin ölü olduğu ve dolayısıyla soruna neden olduğu anlamına gelir. Böyle bir durumda, CMOS pilini değiştirebilir ve sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edebilirsiniz. Her şey doğrulandıktan sonra, kaydettiğinizden ve CMOS kurulumundan çıktığınızdan emin olun.

BIOS Varsayılanlarını Sıfırla

Sorun devam ediyorsa, CMOS değerlerini varsayılanlara sıfırlamanız ve Yapılandırma Verilerini sıfırlamanız gerekebilir

Sağlama toplamı hatasıyla bilgisayarı karartma önyükleme yapın.

"Devam etmek için F1 tuşuna basın, KURULUM'a girmek için F2" mesajını gördükten sonra, BIOS'a girmek için F2 tuşuna basın. (BIOS'unuza göre diğer tuşlara, örneğin Del tuşuna basmanız gerekebilir.)

Ekrandaki tuşların kullanım bilgilerini okuyun ve Varsayılanları Yükle'yi seçin. (Veya BIOS'u varsayılan duruma getirmek için çalışan seçeneği seçin.)

Sistem size "Load BIOS Defaults (E / H)" komutunu verirse, Y tuşuna ve Enter tuşuna basın.

Windows'a girdikten sonra bilgisayarı kapatın ve sorunun sürüp devam edilip edilemediğini görmek için yeniden başlatın.

Değişiklikleri kaydedin ve BIOS'dan çıkın.

BIOS'u Güncelleme

BIOS güncellemeleri, işlem sırasında herhangi bir hata yaparsanız veya ilerideki adımlara devam etmeden önce arzu edilen tüm bilgilerin netleşmemesi durumunda maliyetli bir olay olduğunu kanıtlayabilir. Bilgisayarınızın BIOS'unu güncellemeden önce aşağıdaki önlemleri alın .

Yalnızca BIOS güncellemesini bilgisayar üreticisi veya anakart üreticisinden edinin. Ayrıca, BIOS sizden talimatları verene kadar bilgisayarı kapatmayın veya yeniden başlatmayın.

Dizüstü bilgisayar BIOS'unu güncelleştiriyorsanız, AC adaptörünün bağlı olduğundan emin olun.

BIOS sürümünü doğrulayın ve kullanmayı planladığınız BIOS güncellemesinin bir sonraki sürümü olduğundan emin olun.

Bilgisayarın virüs taramasından geçirildiğinden emin olun. Bir virüsün BIOS güncellemesinin iptal veya başarısız olmasına neden olması mümkündür.

Otomatik Onarımı Gerçekleştir

Bunu yapabiliyorsanız, Gelişmiş Başlangıç ​​Seçenekleri'ni kullanarak önyükleme yapabilir ve otomatik onarım gerçekleştirebilirsiniz. Otomatik Onarım özelliğini tespit etmek ve normal başlatılmasını engelliyor sorunları giderebilir.

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...