Merhaba Arkadaşlar ;
Google Chrome tarayıcınızla web'e göz atarken, sık sık ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR hata mesajını görürseniz , sorunu çözecek bazı basit çözümler aşağıda verilmiştir. ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR, WordPress sitelerinde, nginx sunucusu, Cloudflare vb. Kullanan sitelerde olabilir. SPDY Protokolü, sayfa yükleme süresini azaltmak için Google tarafından geliştirilmiştir. Ancak, HTTP 2 güvenlik açığı nedeniyle durduruldu. Bu hata, Google Chrome'un en yeni sürümünde oldukça sıradışı olmasına rağmen, görürseniz, bunu nasıl çözeceksiniz.
Chrome'da ERR_SPDY_PROTOCOL_ERROR hata çözümlerini uygulayın ;
1. Chrome Tarayıcıyı Güncelle
Daha önce de belirtildiği gibi bu özellik çok uzun süre önce tanıtıldı ve Google şu anda bunu durdurdu. Bu nedenle, bu protokolü Google Chrome'un en son sürümünde bulmanın neredeyse hiçbir yolu yoktur. Başka bir deyişle, eski bir Google Chrome sürümünü kullanıyorsanız, bazı web sitelerine göz atarken bu hata mesajını alma ihtimali yüksektir. Bu nedenle, tarayıcınızı mümkün olan en kısa sürede güncellemelisiniz. Bu iş size yaramazsa, tarayıcıyı kaldırıp yeniden yüklemeniz gerekebilir.
2. Gömme Soket
Tarayıcıyı güncellediyseniz veya halihazırda en son Google Chrome sürümünü kullanıyorsanız, Soketinizin sorununuzu çözüp çözüp çözmediğini kontrol etmek için Soket'i boşaltabilirsiniz. Bunun için, Google Chrome'daki URL çubuğuna aşağıdaki URL'yi girin
" chrome://net-internals/#sockets "
Flush soket havuzu adında bir düğme bulacaksınız .
Soketi boşaltmak için tıklayın. Bunu yaptıktan sonra, tarayıcınızı yeniden başlatın ve aynı web sitesini açmayı deneyin.
3. HTTPS Taramasını Devre Dışı Bırak
Bir internet güvenlik programı kullanıyorsanız, güvenlik siperinizin HTTPS sitelerini tarayıcıda açmadan önce sertifika için tarama olasılığı yüksektir. Sorunu tüm sitelerle alıyorsanız, antivirüsünüzde HTTPS taramasını devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Herhangi birini kullanıyorsanız 3. taraf güvenlik duvarı yazılımını da kontrol etmeniz gerekir.
Bunlar bu sorunun temel çözümleri olmasına rağmen, aşağıdaki şeyleri de deneyebilirsiniz:
- DNS önbelleğini temizle
- Göz atma geçmişi, çerezler, önbellek vb. Temizle
- Google Chrome'u sıfırlayın.
Bu İçeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın.