Android Cihazınızı DeskDock ile Windows Bilgisayarınızdan Kontrol Edin

Android Cihazınızı DeskDock ile Windows Bilgisayarınızdan Kontrol Edin


Merhaba Arkadaşlar ;

android-cihazı-windowstan-kontrol-etme-deskdock

Çoğu kullanıcının günlük ihtiyaçlarını karşılayacak bir cep telefonu ve bilgisayarı vardır. Fakat eğer bir Android ve bir Windows kullanıcısıysanız, her iki platformun mevcut durumundan memnun olmayabilirsiniz. Bu cihazları birbirine bağlı ve senkronize tutmak için çok daha az seçenek var. Ancak bu yazıda ele aldığımız araç, Android cihazınızı bilgisayarınızın faresi ve klavyesiyle kontrol etmenize izin vererek bu cihazları biraz daha yakınlaştırmayı hedefliyor. Yardımcı program DeskDock olarak adlandırılır .

DeskDock, Android telefonunu Bilgisayar'dan kontrol etmenizi sağlar


Adından da anlaşılacağı gibi, araç öncelikle masalarında kalan kullanıcılar içindir. Ve Android tabletlerini ve telefonlarını bilgisayarlarından kontrol etmeyi çok isteyen kullanıcılar. DeskDock'ın temelde yaptığı şey, Android telefonunuzda gezinmek için bilgisayarınızın faresini veya izleme dörtgenini kullanmanıza izin vermesidir. Ve bu o kadar sorunsuz gerçekleşir ki, garip bir şey farketmezsiniz bile. Sadece fare imlecinizi bilgisayar ekranından çıkarın, imleç Android cihazınızda görünecektir.

Windows'ta DeskDock Nasıl Kurulur?


DeskDock çoğu platform için kullanılabilir ve Windows bunlardan biriydi. Kurulumu zor değil, sadece birkaç adımdan oluşuyor. Cihazlarınız arasında bir DeskDock bağlantısı başlatmak için bu adımları izleyin.
  • Masanızdaki Android cihazınız için bir yer bulun. Sabit bir pozisyon elde etmek için bir stand veya cep telefonu tutucusu kullanabilirsiniz.
  • Android cihazınızda USB hata ayıklamasını etkinleştirin. İşte Android'den cihazınızda USB hata ayıklamasını etkinleştirmenize yardımcı olabilecek çok iyi bir makale.
  • Cihazınızı USB kablosuyla bilgisayara bağlayın. Android cihazınızda USB hata ayıklama açılır penceresine izin verin.
  • DeskDockServer'ı Windows üzerinden indirin ve içeriğini bir klasöre çıkarın. DeskDockServer Executable'ı çalıştırın.
  • DeskDock Free uygulamasını Google Play Store'dan Android cihazınıza yükleyin. Uygulamayı açın ve tüm izinleri istediğiniz şekilde verin.
  • Şimdi DeskDock uygulamasının içinde Durum sekmesine gidin ve Bağlan düğmesine tıklayın. Cihazlar şimdi bağlanacaktır.
Bağlantının durumunu kontrol etmek için, sistem tepsisindeki DeskDock simgesine tıklayın. Size kaç cihazın uygun olduğunu ve kaç tane bağlı olduğunu söyleyecektir. Ayrıca, DeskDock Ayarları'nı açabilir ve cihazınızın düzenini tanımlayabilirsiniz. Android Cihazınızı Bilgisayar'nızın sol tarafına yerleştirdiyseniz, ayarların içinde benzer bir düzenleme oluşturabilirsiniz. Her şey yapılandırılıp çalıştırıldığında, DeskDock özelliklerini kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sadece fareyi bilgisayar ekranından çıkarmaya başlayın; işaretçi Android'de görünecektir. İşaretçiyi hareket ettirmek ve Android cihazınızı uzaktan kullanmak için bilgisayarınızın faresini / izleme tuşunu kullanabilirsiniz. Tıklamalar yapabilir, işaretçiyi kaydırabilir veya gezinebilirsiniz. Klavye desteği ücretsiz olarak mevcut değildir ve bu özelliği kullanmak için pro sürümünü satın almanız gerekebilir.

Yapılandırabileceğiniz birkaç ayar daha vardır, bunlar DeskDockServer ayarlarında Advanced sekmesinde bulunur. Ayrıca, ADB kullanarak kablosuz USB hata ayıklamasını nasıl ayarlayacağınızı biliyorsanız bu araç kablosuz olarak kullanılabilir.


DeskDock, her iki cihazınızı da sorunsuz bir şekilde kullanmanızı sağlayan harika bir yardımcı programdır. Kuruluma kolayca ulaşılabilir ve iyi bir şekilde bütünleşir. Araç ücretsizdir ve temel özelliklerin çoğuna sahiptir. Ancak klavye desteği ve diğer kısayolları arıyorsanız, yükseltmeyi düşünün.

DeskDock programını ücretsiz olarak Resmi Web Sitesinden indirebilirsiniz.

Bu yazı Serkan Gündoğdu tarafından yazılmıştır. ✔ Bu içeriği Beğendiyseniz Lütfen Paylaşın ⤵
signature-fonts

About the author

Serkan Gündoğdu
Bilgisayar ve Yazılım Programları Hakkında En Güncel Bilgiler Bu Blog'da Bizi Takip Etmeyi Unutmayın.

Yorum Gönder

YORUM YAPARAK KATKIDA BULUNABİLİRSİNİZ...